Brusselse scholen winnen anti-pestenprijs

pestenUit het nieuws op brusselnieuws.be: Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido uit Anderlecht (en deelnemer van deze editie van Klas in de Media) heeft maandagochtend de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs ontvangen voor haar antipestbeleid. De school ontvangt ook een prijs van 1.500 euro.

De ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs wordt uitgereikt door jeugdorganisatie Tumult en beloont mensen of organisaties die pesten willen voorkomen en terugdringen. Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht, en een school in Geel winnen de hoofdprijs van 1.500 euro. Acht andere scholen winnen een prijs van 500 euro. De Wimpel in Elsene is een van de scholen.

De prijsuitreiking gebeurt maandag om half elf in de Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht. Om 13 uur staat er nog een panelgesprek met Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits op het programma. Om 14.45 uur komt ook koningin Mathilde langs. Zij zal met enkele experts een werkvergadering over pesten houden.

bron: brusselnieuws.be

 1. Sandra van KIDM
  Sandra van KIDM

  Een hele dikke proficiat aan Sint-Pieter en Sint-Guido! Knap gedaan!

 2. Sabrina
  Sabrina

  proficiat !

 3. SusV
  SusV

  Proficiat! Goed gedaan!

 4. Laetitia
  Laetitia

  Dikke proficiat.

 5. Lorie

  proficiat

 6. Mateo
  Mateo

  super !!

 7. Safia
  Safia

  Proficiat

 8. Manu
  Manu

  Amai! Hier zijn 2 voordelen, 1 dat pesten minder voorkomt ( maar 2/10 kinderen word nu gepest, vroeger was dat 3/10) en 2 dat de school een aardige duit heeft bijverdiend! ;-p

 9. nils

  een dikke proficiat aan de twee winnaars het is geweldig dat zei hier zoveel tijd insteken en natuurlijk krijgen ze daar een dikke prijs voor.

 10. Asma B

  proficiat aan de twee scholen

 11. Mohamed
  Mohamed

  super dikke proficiat

 12. Manu
  Manu

  Ik ben heel fier op ons Brussel, geen wonder dat wij dan de prijs verdienen!

 13. lolou
  lolou Ayoub

  Super,maar dat is echt “la hachma”! Hahahaha!

 14. Safia
  Safia

  Waarom la hachma?;)

Reageer

*