Brusselse scholen winnen anti-pestenprijs

pestenUit het nieuws op brusselnieuws.be: Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido uit Anderlecht (en deelnemer van deze editie van Klas in de Media) heeft maandagochtend de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs ontvangen voor haar antipestbeleid. De school ontvangt ook een prijs van 1.500 euro.

De ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs wordt uitgereikt door jeugdorganisatie Tumult en beloont mensen of organisaties die pesten willen voorkomen en terugdringen. Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht, en een school in Geel winnen de hoofdprijs van 1.500 euro. Acht andere scholen winnen een prijs van 500 euro. De Wimpel in Elsene is een van de scholen.

De prijsuitreiking gebeurt maandag om half elf in de Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht. Om 13 uur staat er nog een panelgesprek met Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits op het programma. Om 14.45 uur komt ook koningin Mathilde langs. Zij zal met enkele experts een werkvergadering over pesten houden.

bron: brusselnieuws.be

Miel Jeu zet Angelus aan het denken

In het kader van ons schoolthema, en uiteraard ook ons thema van ‘klas in de media’, hebben we er een leuke projectweek opzitten.

Elke dag werden we door professor Miel jeu opgezadeld met een milieuprobleem.

Volgende problemen kwamen aan bod:

  1. Hij had een vis gevangen en die zat vol met plastic en andere rommel. Hoe kunnen we ons water proper houden?
  2. Waarom valt er geen sneeuw meer in de winter?
  3. Hoe kunnen we ons verkoelen in de woestijn?
  4. Er zijn al knopjes aan de bomen, terwijl de bomen eigenlijk kaal horen te zijn. Wat als het nu begint te sneeuwen?
  5. Wat is ‘smog’? En moeten we ons daar zorgen over maken?

Hier moesten we dus een antwoord vinden en doorbellen naar professor Miel Jeu.

Geen gemakkelijke opdracht!

DSC03586

De Speeltijd-quiz: Angelus

schoolbord_angelus
Hoe goed ken jij de leerlingen van de zesde klas van het Angelusinstituut? 
Dat kom je te weten in deze quiz.

De vragen werden opgesteld door de leerlingen zelf.

Veel succes!

 

Angelus voelt zich een ster in de media

 Hallo allemaal!!

We deden mee aan het project klas in de media.

Voor ons was het een hele eer.

Toen de juf ons vertelde dat we verkozen waren, waren we zo blij!

We beelden ons in dat we filmsterren gingen worden en beroemd gingen zijn.

Enkele weken later kwam Ruth bij ons in de klas om ons uit te leggen wat we tijdens dit project gingen doen.Vervolgens zijn we naar Flagey geweest om te zien hoe de mensen werken op de radio,bij de krant en op TV. Nadien zijn we in de Zazie verschenen. Het was een echte eer om in de Zazie te verschijnen. Daarna hebben we onze radiouitzending op school opgenomen. En als laatste is Annelies bij ons op school gekomen om alles te filmen voor de tv uitzending, het was heel leuk. En daarna zijn we op Tv gekomen en op de radio. We voelden ons echte filmsterren.

Het was een hele leuke ervaring om hieraan te kunnen meewerken!

Groetjes,

Brieuc, Ines, Emma, Maxime en Franziska 

Bezoek aan het containerpark

Wij zijn Pierre-Antoine, Heloise, Tibo en Samet,

We hebben voor ons project een bezoekje gebracht aan het containerpark van Sint-Lambrechts-Woluwe.

Daar mochten we een medewerker interviewen.

https://www.youtube.com/watch?v=665a-uNJwmQ&feature=youtu.be

Hier zie je onze reportage. Veel plezier ermee!

Angelusinstituut op tvbrussel

Moet dat potje nu in de witte of blauwe zak? Voor het antwoord daarop moet je bij de meisjes en jongens van de zesde klas van het Angelusinstituut zijn. Hoewel … ze gebruiken plastic zakken niet altijd om er iets in te steken maar hergebruiken ze ook op andere manieren. Kijk maar …

Staatssecretaris voor Netheid: ‘Ik ben fan van recyclage’

Zazie_Fadila_Laanan_(c)_Saskia_VandersticheleSoms zijn de Brusselse straten vuil. Maar! Daar probeert iemand heel hard iets aan te doen. Ze heet Fadila Laanan en ze is staatssecretaris (=soort minister) van Openbare Netheid. Eloise, Margaux, Nicolas, Augustin en Nora van het Angelusinstituut gingen voor Klas in de Media bij haar langs en kregen een heerlijk ontbijt. ‘Iedereen moet mee helpen recycleren,’ zegt de staatssecretaris.

(meer…)

De radio-uitzending van het Angelusinstituut

Ontmoet de jongens en meisjes van het zesde leerjaar van het Angelusinstituut uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Ze stellen graag hun school aan ons voor. En ze hebben daarbij heel wat aandacht voor milieu en recyclage in Brussel. 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Smakelijk!

Na de rondleiding bij de Vlaams-Brusselse Media in het Flageygebouw, was het voor de jongens en meisjes van het Angelusinstituut tijd om de hongerige magen te vullen. En dat gebeurde op een bankje op het Flageyplein. Wij keken van achter onze eigen boterhammen in de keuken op de vierde verdieping en zagen dat het goed was :-)

Groetjes, Sandra, webmaster Klas in de Media

angelusinstituut

 

De SloMo-klasfoto van Angelusinstituut

Milieu en recyclage, daar verdiepen de leerlingen van het Angelusinstituut uit Sint-Lambrechts-Woluwe zich maar wat graag. Maar eerst maken we even kennis in hun SloMo*-klasfoto.

* SloMo = Slow Motion