Floralia op BRUZZ

De jongens en meisjes van Floralia hebben de eer om als eerste klas niet meer op tvbrussel te komen, maar op het gloednieuwe BRUZZ :-) En dat deden ze goed.

Het zesde leerjaar van Florialia is zot van Brusselse podia. Bij BRONKS jeugdtheater leren ze de kneepjes om echte artiesten te worden: opwarming, concentratie, fantasie. De jongens en meisjes acteren de gekste verhalen en dansen perfect in de maat. Als ze zo verdergaan eindigen ze nog op een Brussels podium, misschien in het voorprogramma van Stromae?

De radio-uitzending van Floralia

Maak kennis met de jongens en meisjes van de zesde klas van Floralia uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Hun thema? Podia in Brussel.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Floralia on stage voor Klas in de Media

ZAZIE_KIDM_AB_bezoek_BRUZZ_1521_(c)_Saskia_Vanderstichele

foto: Saskia Vanderstichele

Wist je dat ook de stoerste rockers graag Kinder Surprise-eitjes eten? De leerlingen van Floralia hoorden dat backstage bij de Ancienne Belgique. De leerlingen spraken ook met ex-leerlinge Célia die haar droom waarmaakte en nu danseres is.

 

(meer…)

Floralia ontwerpt knotsgekke kermisattracties

De leerlingen van basisschool Floralia hebben zelf kermisattracties ontworpen en gemaakt.  De attracties moesten stabiel staan en er moest minstens één popje in kunnen plaatsnemen.  Na een intens ontwerpproces werden de attracties ook effectief gebouwd en getest.  De resultaten mochten best gezien worden.kermis3kermis

Brusselse scholen winnen anti-pestenprijs

pestenUit het nieuws op brusselnieuws.be: Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido uit Anderlecht (en deelnemer van deze editie van Klas in de Media) heeft maandagochtend de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs ontvangen voor haar antipestbeleid. De school ontvangt ook een prijs van 1.500 euro.

De ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs wordt uitgereikt door jeugdorganisatie Tumult en beloont mensen of organisaties die pesten willen voorkomen en terugdringen. Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht, en een school in Geel winnen de hoofdprijs van 1.500 euro. Acht andere scholen winnen een prijs van 500 euro. De Wimpel in Elsene is een van de scholen.

De prijsuitreiking gebeurt maandag om half elf in de Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht. Om 13 uur staat er nog een panelgesprek met Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits op het programma. Om 14.45 uur komt ook koningin Mathilde langs. Zij zal met enkele experts een werkvergadering over pesten houden.

bron: brusselnieuws.be

Floralia: verschillende culturen maar één hechte klas

In de klas hebben al mijn klasgenoten een andere cultuur.  Het is dus een multiculturele klas.  Het is verrijkend om met de kinderen van een andere cultuur te kunnen samenleven.  Je kan heel veel leren over andere culturen bijvoorbeeld de taal, het eten en hun tradities.  Als we een feest doen in de klas komt bijna iedereen met een hapje of gerechtje uit zijn eigen cultuur.  Wanneer er soms spreekbeurten zijn in de klas spreken de leerlingen over hun eigen land.

Fariss  – met de hulp van mijn zus

Floralia bezoekt de grote(!) secundaire school

Hallo iedereen, wij gaan jullie vertellen over ons bezoek aan het Koninklijk Atheneum van Etterbeek.
Eerst hebben we een les techniek gekregen en we hebben een huisje van papier en stokjes gemaakt.  Toen was er een speeltijd van 20 minuten, maar we mochten geen voetbal spelen.  Daarna hebben we de les EngelKAE1s gevolgd.  Het was ‘very good’.  Daarna was er een les Latijn. Na de les Latijn hebben we spaghetti gegeten en toen was het grote speeltijd van 45 minuten.  Na de middag hebben we natuurwetenschappen gegaan.  Daarna zijn we weer naar school gegaan.

Farbod en Steven

 

 

Floralia houdt niet van cyberpesten

In onze klas werken we rond cyberpesten.  Vorige week vrijdag kregen we onze eerste les.  We deden een test om te zien of jijzelf een pester bent of iemand die wordt gepest.  We hebben ook naar een speciale uitzending van Karrewiet gekeken.  Zo zagen we wat we kunnen doen als we zelf gepest worden.  pesten

De SloMo-klasfoto van Floralia

Bij Floralia uit Sint-Lambrechts-Woluwe gaan de zesdejaars op zoek naar podia in Brussel. En daar beginnen ze al mee in hun SloMo*-klasfoto.

* SloMo = Slow Motion

Chiro Schaarbeek opgestart: ‘Bijna geen Nederlandstalige jeugdbewegingen’

Schaarbeek heeft opnieuw een Nederlandstalige jeugdbeweging. Chiro Schaarbeek organiseerde zondag zijn eerste activiteit en het was meteen een schot in de roos. Met een dertigtal ketjes ligt de opkomst hoger dan verwacht. De Chiro komt om de twee weken samen voor leuke activiteiten in Gemeenschapscentrum De Kriekelaar.

Meer informatie over de verschillende afdelingen via Chiro Brussel of over de nieuwe jeugdbeweging via Chiro Schaarbeek.

Lees ook het artikel: Chiro van Schaarbeek start volgende zondag

De ploeg van tvbrussel was er ook bij. Hieronder kan je hun reportage bekijken:

bron: © tvbrussel