Nieuwjaarswens van de Leidstarschool

De kinderen van het 6de leerjaar van de Leidstarschool hebben een leuke nieuwjaarswens voor jullie geschreven & verkondigd in de vorm van een flashmob.

Geniet ervan!

Brusselse scholen winnen anti-pestenprijs

pestenUit het nieuws op brusselnieuws.be: Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido uit Anderlecht (en deelnemer van deze editie van Klas in de Media) heeft maandagochtend de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs ontvangen voor haar antipestbeleid. De school ontvangt ook een prijs van 1.500 euro.

De ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs wordt uitgereikt door jeugdorganisatie Tumult en beloont mensen of organisaties die pesten willen voorkomen en terugdringen. Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht, en een school in Geel winnen de hoofdprijs van 1.500 euro. Acht andere scholen winnen een prijs van 500 euro. De Wimpel in Elsene is een van de scholen.

De prijsuitreiking gebeurt maandag om half elf in de Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht. Om 13 uur staat er nog een panelgesprek met Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits op het programma. Om 14.45 uur komt ook koningin Mathilde langs. Zij zal met enkele experts een werkvergadering over pesten houden.

bron: brusselnieuws.be

De Speeltijd-quiz: Leidstar

schoolbord_leidstar
Hoe goed ken jij de leerlingen van de zesde klas van Leidstar? 
Dat kom je te weten in deze quiz.

De vragen werden opgesteld door de leerlingen zelf.

Veel succes!

 

Leidstar op tvbrussel

Zet je schrap voor de geurige en kleurige reportage van de zesdeklassers van Leidstar.

De radio-uitzending van Leidstar

Ontmoet de jongens en meisjes van het zesde leerjaar van Leidstar uit Laken. Ze stellen graag hun school aan ons voor. Luister je mee, in geuren en kleuren? 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Hun verhaal lees je ook in het artikel dat in Zazie verscheen: Gluren in het buurthuis met Leidstar en De kleurrijke Maria-Christinastraat.

Gluren in het buurthuis met Leidstar

Leidstar_School_KIDM_(c)_Saskia_Vanderstichele.jpegHafsat, Mariatoubarie, Firdaws en Yasmina van de school Leidstar gaan op pad. Vandaag zijn ze journalist. Ze interviewen Mariem in het buurtcentrum Mellery van Laken. Mariem werkt daar al zestien jaar als ‘gespecialiseerd opvoedster’.

Het keukentje van het buurtcentrum is misschien wel de leukste plek. Daar bereiden de moeders van de vijftien kinderen vaak iets lekkers te eten. Als beloning voor het harde werken! Nu zitten wij er. De vragenlijst ligt klaar, de meiden gaan van start.

(meer…)

De kleurrijke Maria-Christinastraat

De zesdeklassers van de Leidstar-school in Laken houden van geuren en kleuren. In de Maria-Christinastraat stelden ze aan toevallige voorbijgangers enkele vraagjes: wat hun afkomst is, of ze contact hebben met mensen van een andere nationaliteit en welke geuren en kleuren ze in de straat zien en ruiken. 

Corine

Corine_(c)_LeidstarLeeftijd: 51 jaar. Woonplaats: Rixensart. Van welk land ben je afkomstig? België

Heb je veel contact met mensen met een verschillende nationaliteit? Hoe? Ja, met Fransen, Amerikanen, Portugezen, Italianen, Marokkanen,… Via mijn werk en de school van mijn kinderen kom ik veel verschillende mensen tegen.

Wanneer u door deze straat wandelt, wat ruikt u dan allemaal? Ik ruik brood.

Vind je dit een kleurrijke straat? Waarom? Ja, er zijn veel verschillende winkels.

(meer…)

Ruth op bezoek in de Leidstarschool

FotoVandaag was het dan eindelijk zover. Het startschot van Klas in de Media werd gegeven in het 6de leerjaar van de Leidstarschool. Het duurde eventjes om op te warmen, maar uiteindelijk waren we er klaar voor! (meer…)

De SloMo-klasfoto van Leidstar

De zesdejaars van Leidstar uit Laken verdiepen zich een schooljaar lang in Geuren en Kleuren in Brussel. Maar eerst stellen ze zich graag voor in deze SloMo*-klasfoto.

* SloMo = Slow Motion

Chiro Schaarbeek opgestart: ‘Bijna geen Nederlandstalige jeugdbewegingen’

Schaarbeek heeft opnieuw een Nederlandstalige jeugdbeweging. Chiro Schaarbeek organiseerde zondag zijn eerste activiteit en het was meteen een schot in de roos. Met een dertigtal ketjes ligt de opkomst hoger dan verwacht. De Chiro komt om de twee weken samen voor leuke activiteiten in Gemeenschapscentrum De Kriekelaar.

Meer informatie over de verschillende afdelingen via Chiro Brussel of over de nieuwe jeugdbeweging via Chiro Schaarbeek.

Lees ook het artikel: Chiro van Schaarbeek start volgende zondag

De ploeg van tvbrussel was er ook bij. Hieronder kan je hun reportage bekijken:

bron: © tvbrussel