Mater Dei op tvbrussel

De jongens en meisjes van het zesde leerjaar van Mater Dei halen hun wafelijzers boven in deze uitzending van Klas in de Media. Ze bakken Brusselse wafels, en met hun thema ‘Toeristische Gids in Brussel’ in gedachten bedenken ze nog enkele leuke activiteiten voor toeristen. Missen we in onze stad niet nog een exotisch park met dieren? En een snelle attractie waarmee je overkop loopings kan maken? Jawel!

Toerist in Brussel met de leerlingen van Mater Dei

MIN_EUROPA_KLAS_2_ZAZIE_APRIL_(c)_Ivan_PutWeet jij waarom de Marollen de Marollen heten? Of hoeveel kostuums Manneke Pis heeft? De leerlingen 6B en 6A van MATER DEI zochten het uit, samen met ZAZIE-reporter Jasmijn Post. Veel leesplezier!

(meer…)

Interview met een gids

Garance_Struyf_ZAIE_APRILDe leerlingen van Mater Dei interviewen voor hun deelname aan Klas in de Media een échte gids.

Wie bent u en wat houdt uw beroep in?
IDLIR KACELLI
Ik ben medewerker bij Visit Brussels.

Wat heeft u gestudeerd?
KACELLI:
 Toerisme.

Hoe lang werkt u al voor Visit Brussels?
KACELLI:
Vijf jaar.

Wat vindt u het leukst aan dit beroep?
KACELLI:
De liefde voor Brussel en het contact met de mensen vind ik zeer belangrijk.

Welke plaats zou jij aanraden voor de Brusselse toeristen?
KACELLI:
De Grote Markt, de Zavel, het Koningsplein, het Atomium… Er zijn heel veel leuke plaatsen om te bezoeken. (meer…)

Geen radiouitzending

Mater Dei is onze nieuwe Klas in de Media, maar spijtig genoeg zonder een radiouitzending. De opname van die uitzending stond gepland op 22/3, maar toen gebeurden de aanslagen in Brussel. Daardoor kon de opname niet doorgaan.

Maar niet getreurd want Mater Dei vulde de twee pagina’s in Zazie op een schitterende manier en binnenkort vind je hier ook hun tv-reportage.

Dus zeker lezen en kijken naar deze jongens en meisjes uit Sint-Pieters-Woluwe.

Mater Dei op bezoek in Flagey

Voor ons project klas in de media zijn wij verschillende studio’s gaan bezoeken.  Het was heel leuk, want we hebben kunnen zien hoe ze de programma’s maakten van radio FM Brussel en hoe ze die op antenne zetten. We hebben heel wat redacties aan het werk gezien. In de tv-studio was het heel leuk: we konden onszelf zien in de camera’s. FM Brussel en tvbrussel moeten altijd blijven bestaan, want het is tof om alle dagen info te krijgen uit Brussel.

Victoria en Lee Li

Instagram !?

index

2 weken geleden kregen we een onverwachte les in de klas over internet, specifieker instagram (een app. om te chatten).

De directeur heeft die les gegeven omdat er veel leerlingen op instagram zitten en foto’s die deels op school genomen zijn posten.

Ouders zijn er niet akkoord mee dat hun kinderen zonder toestemming op internet komen.

De directeur heeft gezegd :” Mensen kunnen de foto’s kopiëren voor je die terug wist, er gemeen mee doen en terug op het internet zetten!

denk dus na voor je iets post!

Louis en Timon

Niet zwijgen tegen pesten !

Een week geleden hebben we een les anti pesten gekregen.

“Zwijgen is pesten ” riep die meneer. We hebben veel spellletjes gespeeld en na die spelletjes hebben wij geleerd dat we zowel op jongens als meisjes kunnen rekenen. We deden die workshop omdat hier op school gepest werd. Iedereen was blij om samen te spelen in het lokaal 4B ! Die meneer heeft ook een proficiat fiche gegeven aan ons. Het was een leuke namiddag !

Adrien en Brieuc

Amerikaanse sporten bij de VUB

Op maandag 22 februari zijn we met het 5de en het 6de leerjaar van Mater Dei met de tram naar de  VUB gegaan. We waren daar met een drietal scholen om allerlei Amerikaanse sporten te doen, zoals: baseball, basketbal,… Iedereen zei:”Het was super leuk!” Dit was een toffe dag:”Dank u leerkrachten!”

Gabriël en Gatien

Lang leve juf Katrien van Mater Dei

visuel_immersifBBE101_117 februari 2016 : onze juf is jarig. Ze wordt 57 jaar. Ze geeft al 35 jaar les. Dat vinden de leerlingen van de klas al heel lang.

’s Morgens hadden we een verrassing : ze kwam wat later in de klas. We waren allemaal verstopt achter de banken en toen ze binnenkwam zongen we allemaal  we een verjaardagslied.

Gisteren maakten we tiramisu . Vandaag gaan we die lekker opsmullen . We waren superblij en dat was heel leuk.

Alexis en Arthur

 

 

 

 

Mater Dei maakt tiramisu

0467_Tiramisu_Savoiardi-600x350Ingrediënten: 3 groepen van 8 om een tiramisu te maken voor de verjaardag van de juf.

De juf gaf ons een recept. We begonnen het recept te lezen. Nadien verzamelden we alle ingrediënten en benodigdheden, die we nodig hadden.

Aan de slag … We scheidden het eiwit en eigeel van de eieren. We klopten het wit tot sneeuw. Nadien mengden we het eigeel met de bloemsuiker en de mascarpone. Nadien bedekten we de vingerkoeken met de gladde brij.

Op 17 februari smulden we ervan. Het was een heerlijk gerecht!

Louis en Thibaut