Politiepeter Jimmy bezoekt Mozaïek

Maandag kwam een politieman op bezoek in onze klas. Hij vertelde ons hoe de politie werkt. Er zijn 2 groepen:de lokale politie en de federale politie. Hij waarschuwde ons ook voor sociale media, dus niet zomaar een foto van jezelf op het internet plaatsen. Niet alles op internet is veilig, zelfs al gebruik je een wachtwoord.

Hakima en Emilie

De Speeltijd-quiz: Mozaïek

schoolbord_mozaiek
Hoe goed ken jij de leerlingen van de zesde klas van de Mozaïekschool? 
Dat kom je te weten in deze quiz.

De vragen werden opgesteld door de leerlingen zelf.

Veel succes!

 

Mozaïek op tvbrussel

De zesdejaars van basisschool Mozaïek gaan met Brussels back in time. De jongens en meisjes houden van de oude, grote gebouwen in hun gemeente Schaarbeek! En ze kijken in hun glazen bol om de toekomst te voorspellen. Daarin zien ze fijne toekomstplannen voor zichzelf en knotsgekke, futuristische ideeën over hoe we over honderd jaar zullen leven.

De radio-uitzending van Mozaïek

Ontmoet het zesde leerjaar van basisschool Mozaïek uit Schaarbeek. De leerlingen verdiepten zich de voorbije weken in ‘Brussel vroeger en nu’. Dat resulteerde in een radio-uitzending over Brel en Stromae, over de ezels van Schaarbeek, een quiz vol weetjes en veel enthousiasme. Luister je mee?

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Basisschool Mozaïek springt in de teletijdmachine

Leerlingen van Mozaïek aan het werk (foto: Ivan Put)

Leerlingen van Mozaïek aan het werk (foto: Ivan Put)

De leerlingen van 6L van Basisschool Mozaïek zijn in de teletijdmachine gesprongen. Ze weten nu wie de architecten zijn van het station en het gemeentehuis. En waarom krieken en ezels bij Schaarbeek horen. Het is ze nu ook duidelijk waar de straatnaam van hun school vandaan komt. En wist jij al waarom Nasreddin Hodja achterstevoren op zijn ezel zit?

(meer…)

Brusselse scholen winnen anti-pestenprijs

pestenUit het nieuws op brusselnieuws.be: Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido uit Anderlecht (en deelnemer van deze editie van Klas in de Media) heeft maandagochtend de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs ontvangen voor haar antipestbeleid. De school ontvangt ook een prijs van 1.500 euro.

De ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs wordt uitgereikt door jeugdorganisatie Tumult en beloont mensen of organisaties die pesten willen voorkomen en terugdringen. Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht, en een school in Geel winnen de hoofdprijs van 1.500 euro. Acht andere scholen winnen een prijs van 500 euro. De Wimpel in Elsene is een van de scholen.

De prijsuitreiking gebeurt maandag om half elf in de Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht. Om 13 uur staat er nog een panelgesprek met Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits op het programma. Om 14.45 uur komt ook koningin Mathilde langs. Zij zal met enkele experts een werkvergadering over pesten houden.

bron: brusselnieuws.be

Reporter voor één dag: Fidan van Mozaïek

Mozaïek op zoek naar media… in Flagey?

1ste dag na de herfstavakantie … 6A en 6B van de Mozaïek gaan terug naar school. Die 1ste dag na de vakantie is vaak moeilijk, maar voor ons niet! Die dag begon Klas in de Media pas echt. Ruth kwam bij ons op bezoek en legde alles van de media uit. We mochten ook een echt mediaquiz invullen.

Op donderdag 12 november was het pas echt spannend. We mochten op bezoek bij de Brusselse media. TV Brussel, Brussel FM, BDW en Brusselnieuws hebben we bezocht. Het was zeer leuke en enkelen van ons mochten op de oefenradio een heus interview afnemen!

De SloMo-klasfoto van Mozaïek

De leerlingen van de zesde klas van de Mozaïek-school uit Schaarbeek stellen zich al dansend voor in deze SloMo*-klasfoto. En daarna gaan ze helemaal Back in time voor hun Klas in de Media.

* SloMo = Slow Motion

Chiro Schaarbeek opgestart: ‘Bijna geen Nederlandstalige jeugdbewegingen’

Schaarbeek heeft opnieuw een Nederlandstalige jeugdbeweging. Chiro Schaarbeek organiseerde zondag zijn eerste activiteit en het was meteen een schot in de roos. Met een dertigtal ketjes ligt de opkomst hoger dan verwacht. De Chiro komt om de twee weken samen voor leuke activiteiten in Gemeenschapscentrum De Kriekelaar.

Meer informatie over de verschillende afdelingen via Chiro Brussel of over de nieuwe jeugdbeweging via Chiro Schaarbeek.

Lees ook het artikel: Chiro van Schaarbeek start volgende zondag

De ploeg van tvbrussel was er ook bij. Hieronder kan je hun reportage bekijken:

bron: © tvbrussel