St.-Pieter & St.-Guido: “Pesten, dat kan niet”

Minister Crevits legt haar anti-pestvisie uit

pestmove prijs

We dansen de move tegen pesten.

we namen de prijs in ontvangst

Brusselse scholen winnen anti-pestenprijs

pestenUit het nieuws op brusselnieuws.be: Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido uit Anderlecht (en deelnemer van deze editie van Klas in de Media) heeft maandagochtend de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs ontvangen voor haar antipestbeleid. De school ontvangt ook een prijs van 1.500 euro.

De ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs wordt uitgereikt door jeugdorganisatie Tumult en beloont mensen of organisaties die pesten willen voorkomen en terugdringen. Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht, en een school in Geel winnen de hoofdprijs van 1.500 euro. Acht andere scholen winnen een prijs van 500 euro. De Wimpel in Elsene is een van de scholen.

De prijsuitreiking gebeurt maandag om half elf in de Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht. Om 13 uur staat er nog een panelgesprek met Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits op het programma. Om 14.45 uur komt ook koningin Mathilde langs. Zij zal met enkele experts een werkvergadering over pesten houden.

bron: brusselnieuws.be

Zo voelt Brussel zich

Deze knappe tekening werd gemaakt door John en Firdaous!

Mooi!

hoe voelt brussel zich

Sint-Pieter & Sint-Guido op tvbrussel

Ben je klaar voor een reis langs boos, blij, verdrietig, gelukkig en verliefd? De jongens en meisjes van deze zesde klas nemen ons graag mee. Maar eerst tonen ze hun zelfgemaakte kunstwerken met gevoelens, en daar worden wij alleen maar heel blij van :-).

St-Pieter & St-Guido peilt naar gevoelstemperatuur van Brussel

Zazie_Kidm_Anderlecht_Sint_GuidoDe jongens en meisjes van 6L van Sint-Pieter en Sint-Guido stellen aan iedereen die het horen wil deze prangende vraag: ‘Hoe voelt Brussel zich?’ Ze trokken voor een antwoord naar Beeldenstorm. Dat is het centrum van verbeelding in Anderlecht. 

Marianne van Beeldenstorm vindt het een hééél interessante vraag. ‘Ja, hoe voelt Brussel zich eigenlijk?’ vraagt ze. ‘Soms boos, soms blij,’ antwoordt Reda.

‘Wat is blij zijn?’ vraagt Marianne daarna, als was ze een filosofe. ‘Als je blij bent, ben je blij,’ aarzelt John. ‘Dan heb je een blij gezicht,’ lacht Walid. ‘En je springt in de lucht,’ huppelt Imane.

(meer…)

Gevoelens in beeld

gevoelens-tekeningKlas in de Media gaat van start met een thema dat volledig rond gevoelens draait. De zesdejaars van Sint-Pieter & Sint-Guido vragen zich af hoe Brussel zich voelt.

Zelf tekenden ze de gevoelens van zich af in deze prachtige tekeningen: boos, blij, verlegen, euforisch, verdrietig, …

 

 

 

 

(meer…)

De radio-uitzending van St-Pieter & St-Guido

Ontmoet de jongens en meisjes van het zesde leerjaar van St-Pieter & St-Guido uit Anderlecht. Ze stellen graag hun school aan ons voor. Luister je mee? Je komt onder andere te weten waarom hun school twee namen heeft en hoe Brussel zich voelt. 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Hun verhaal lees je ook in het artikel dat in Zazie verscheen: St-Pieter & St-Guido peilt naar gevoelstemperatuur van Brussel

Groetjes uit Flagey

20151015_095721

De SloMo-klasfoto van St-Pieter & St-Guido

De leerlingen van St-Pieter & St-Guido uit Anderlecht bijten de spits af van deze Klas in de Media. In deze SloMo*-klasfoto stellen ze zich graag even voor. En hun thema? Dat luidt: ‘Hoe voelt Brussel zich?’

* SloMo = Slow Motion