Unesco op BRUZZ

De jongens en meisjes van de Unesco-school uit Koekelberg sluiten deze reeks van Klas in de Media af. En ze doen dat in stijl met de vraag: Brussel, smart city?

De radio-uitzending van Unesco

Het zesde jaar van Unesco sluit deze editie van Klas in de Media af met een schitterende radio-uitzending. Luister je nog een laatste keer mee?

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Smart City-ambassadeur: ‘Robots zijn duur en ook een beetje dom’

Smart City-ambassadeur Pieter Ballon (© Saskia Vanderstichele)

Smart City-ambassadeur Pieter Ballon (© Saskia Vanderstichele)

Pieter Ballon is professor aan de universiteit. Hij denkt na over manieren waarop we de stad slimmer kunnen maken. Mét hulp van apparaten. Een app die een parkeerplaats reserveert, bijvoorbeeld. De kinderen van Unesco vragen hem de oren van het hoofd.

(meer…)

Fablab: net zo slim als je smartphone

het hout verdwijnt in de lasercutmachine (© Ivan Put)

het hout verdwijnt in de lasercutmachine (© Ivan Put)

Het Fablab is een laboratorium waar je dingen kunt fabriceren (= maken). “Van kasten, tot juwelen of robots,” zegt Ann Peeters, de coördinator van het lab. In een grote ruimte zijn studenten aan het werk. Met laptop, boormachine of schroevendraaier. Deze voormiddag nemen ook negen leerlingen van klas 6A en 6B van de Unescoschool een kijkje.

(meer…)

Ayad wordt mimespeler

boe

Het leven op Unesco: altijd een verrassing

 

Unesco trekt iedere dag Brussel in… de max!!

Brusselse scholen winnen anti-pestenprijs

pestenUit het nieuws op brusselnieuws.be: Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido uit Anderlecht (en deelnemer van deze editie van Klas in de Media) heeft maandagochtend de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs ontvangen voor haar antipestbeleid. De school ontvangt ook een prijs van 1.500 euro.

De ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs wordt uitgereikt door jeugdorganisatie Tumult en beloont mensen of organisaties die pesten willen voorkomen en terugdringen. Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht, en een school in Geel winnen de hoofdprijs van 1.500 euro. Acht andere scholen winnen een prijs van 500 euro. De Wimpel in Elsene is een van de scholen.

De prijsuitreiking gebeurt maandag om half elf in de Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht. Om 13 uur staat er nog een panelgesprek met Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits op het programma. Om 14.45 uur komt ook koningin Mathilde langs. Zij zal met enkele experts een werkvergadering over pesten houden.

bron: brusselnieuws.be

Unesco neemt afscheid van haar school

Binnenkort nemen wij afscheid van ons schoolgebouw… en we doen dit op een fijne manier. Hier een voorsmaakje van ons stuk: AFSCHEID VAN EEN SCHOOL.

unesco