De Speeltijd-quiz: Windroos

schoolbord_windroos
Hoe goed ken jij de leerlingen van de zesde klas van basisschool Windroos? 
Dat kom je te weten in deze quiz.

De vragen werden opgesteld door de leerlingen zelf.

Veel succes!

 

Windroos doet aan … Ket2sport

Een hele dag sporten, daar word je zo-o-o-o moe van.

Windroos op tvbrussel

Kijk mee binnen in de school en de leefwereld van de zesdeklassers van de Windroos

De radio-uitzending van Windroos

Maak kennis met de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Windroos uit Molenbeek. Hun thema? Sterren in Brussel. En wat ze daar juist mee bedoelen, hoor je in hun radio-uitzending. Luister je mee?

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Sterrenstof in Molenbeek met Aboubakr Bensaihi

aboubakr_klas2_(c)_Saskia_VandersticheleWist je dat sterren echt stof produceren? En dat dit stof gewoon in het heelal rondzweeft? Dat noemen ze kosmisch stof of sterrenstof. Maar sterren vind je niet alleen in het heelal terug, ze bestaan ook in Brussel! De leerlingen van de Windroos in Molenbeek gingen op zoek naar sterrenstof. Wat ze vonden? Onder andere filmster Aboubakr Bensaihi!

(meer…)

Radioreporter Lotte bezoekt sterren van Windroos

16 leerlingen in 5 groepjes… maakten vandaag een knaller van een radioprogramma. Een fotoverslag van één groepje… de kookrubriek van Daniël, Sajeel, Samia en Sarah. Begin maar al te watertanden, want in Windroos schaft de pot … lekkers!

Brusselse scholen winnen anti-pestenprijs

pestenUit het nieuws op brusselnieuws.be: Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido uit Anderlecht (en deelnemer van deze editie van Klas in de Media) heeft maandagochtend de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs ontvangen voor haar antipestbeleid. De school ontvangt ook een prijs van 1.500 euro.

De ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs wordt uitgereikt door jeugdorganisatie Tumult en beloont mensen of organisaties die pesten willen voorkomen en terugdringen. Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht, en een school in Geel winnen de hoofdprijs van 1.500 euro. Acht andere scholen winnen een prijs van 500 euro. De Wimpel in Elsene is een van de scholen.

De prijsuitreiking gebeurt maandag om half elf in de Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht. Om 13 uur staat er nog een panelgesprek met Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits op het programma. Om 14.45 uur komt ook koningin Mathilde langs. Zij zal met enkele experts een werkvergadering over pesten houden.

bron: brusselnieuws.be

Windroos geïnterviewd door brusselnieuws.be

Vandaag liepen de jongens en meisjes van Windroos uit Molenbeek rond op de vierde verdieping van het Flageygebouw voor hun rondleiding. Dat was ook de journalisten van brusselnieuws.be niet ontgaan, die graag even met hen wilden praten over de gebeurtenissen van vorige vrijdag in Parijs.

Omdat hun school in Molenbeek ligt en nu veel in het nieuws is, wouden de journalisten graag weten hoe zij dat ervoeren. En dus waren het dit keer niet de leerlingen die vragen stelden aan de journalisten, maar omgekeerd. Het interview zelf lees je in dit artikel: ‘Wij willen geen Derde Wereldoorlog’.

MOLENBEEK for peace

18/11: Molenbeek geeft licht om 17:00 op het gemeenteplein.

molem in parijs

JA wij wonen in Molenbeek!

JA wij zijn daar trots op!

NEEN wij zijn niet akkoord met  de gebeurtenissen in Parijs!

groep molem for peace

Het 6e leerjaar WINDROOS

RETRO: to the candyshop (colruyt)

Halloweendiner

Inkopen doen voor een 3-gangenmenu. (zo goedkoop en gezond mogelijk)

Eerst de soep… de juiste groenten uitkiezen.

soep

vervolgens kebab… uiteraard moet die betaald worden.

winkel kassa

en tenslotte de cupcakes… mag het iets ongezonder meester? #chocolade/kleurstof

cupcakes